Fideus de vermar ben bons

20130930-002007.jpg

Dins la línea que duim a aquest blog de cuina internacional avui travessam la via de cintura i arribam a Binissalem per fer la recepta d’un dels seus plats típics: els fideus de vermar. És un plat contundent i que se menja per aquesta època, just quan ha acabat la verema. Els ingredients són senzills i no du massa feina. Anem per feina.

Per sis persones hem empleat:
Per fer el brou (en necessitam uns 2-3 litres):
L’os d’una cuixa de xot
1 tomàtiga
1 ceba
1 pastanagó
Aigua

Per la resta:
3 porros
3 cebes tendres
5 tomàtigues de pera
200 grams de carn de xot per persona
100 grams de sobrassada vella
250 grams de fideus (noltros hem empleat Gallo n.4)
2 prebes de cirereta
Sal, prebe bo, clau.
Oli
1 tassó de vi negre mallorquí.

Feim el brou amb tots els ingredients apuntats, noltros ho hem tengut cuinant unes tres hores, per tant és bo que el faceu el dia anterior.

Una vegada tenim el brou fet anirem per feina amb la resta del plat. Primer tallarem la carn de xot a daus petits, hi posam sal i prebe bo i la sofregirem bé dins una greixonera de fang (recomenam que la greixonera sigui de Pòrtol) Quan estigui ben daurada hi afegim el porro i la ceba tendra ben picats. Rallam les tomàtigues i ho afegim al sofregit. Quan estigui a punt posam la sobrassada vella esmicolada i el tassó de vi, deixam que la sobrassada es fongui bé i afegirem el brou. Noltros n’hi hem tirat bastant perque ens agrada brouós. Amb el brou hi tiram un poquet de clau i els dos prebes de cirereta a trosos grossos i deixam que bulli bé per acabar de fer la carn de xot. Quan ha bullit prou hi afegim els fideus fins que siguin cuits (mirau el temps de cocció del paquet).

S’ha de servir ben calent. Bon profit.

20130930-001931.jpg

20130930-001940.jpg

20130930-001951.jpg

 

20130930-002014.jpg

One thought on “Fideus de vermar ben bons

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s